Lezersreactie: ‘Bravo, jullie hebben de tijdgeest goed weten te pakken!’

Onze lezer Anthony Bijnen kende de Eindhovense Sixties-scene door en door. Dit vond hij van ‘Lichtstadfamilie I: Kameraden’:

‘Bravo! Jullie hebben de tijdgeest van de jaren 1968-72 goed weten te pakken, alhoewel ik begrepen heb dat jullie ruim na de gebeurtenissen zijn geboren. In die periode ben ik herboren. Ik was toen 21 en de gebeurtenissen in die tijd hebben me in de rest van mijn leven geïnspireerd. Het is te hopen dat de lezers worden aangezet om de boel nu anno 2021 nog eens even goed, en nu beter, op te schudden.’

Anthony was één van de studenten die de gevel van de Eindhovense AOR-Bunker verfraaide met de tekst ‘Gelukkige slaven zijn de grootste vijanden van de vrijheid’, zoals te zien is in ‘Kameraden’. En hij woonde in de Kinsbergen-commune, ook in ons album verbeeld (zie onder). Lees hier Anthony’s eigen graphic novel over het bekladden van de Bunker.

Ook zin om herboren te worden of de boel op te schudden? ‘Lichtstadfamilie I: Kameraden’ is nog altijd te koop bij de betere boekhandel!

De AOR-Bunker aan de Eindhovense Kennedylaan anno 1969, afbeelding uit ‘Lichtstadfamilie I: Kameraden’.
De Kinsbergen-commune in Eindhoven anno 1972, afbeelding uit ‘Lichtstadfamilie I: Kameraden’.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *